Skip to main content

Česká Třebová_neděle U 13

Posted in

V neděli pokračoval v České Třebové turnaj kategoriemi mladších žáků a dorostenců. Za oba dva dny se turnaje zúčastnilo celkem 673 závodníků ze 4 zemí.

Protože se na turnaj přihlásilo velké množství závodníků, než byl pořadatel schopen zvládnout, bylo cca 20 největších oddílů požádáno, zda by mohli počet přihlášených závodníků zredukovat. Po domluvě s trenéry jsme dali přednost žákům před dorostenci, byla to chyba.

To, že se některý z turnajů výsledkově nepovede, se stává a neviděl bych v tom až zase takový problém, je to sport a někdy to prostě nevyjde. Problém ovšem vidím v tom, jak někteří k zápasům přistupují a jak se chovají. Příště až se pojede zase na nějaký turnaj, pojedou závodníci, kteří se chtějí poprat a kteří chtějí dát do zápasu všechno a vědí, jak se chovat na tatami i mimo něj. Výletníci zůstanou doma. Nebudu to tady jmenovitě rozebírat, s klukama jsme si to vyříkali a každý z nich ví, o čem mluvím, tak se z toho snad poučí. Pokud ne, vezmu příště na turnaj raději někoho i výsledkově slabšího, ale někoho, kdo na tatami ze sebe vydá všechno.

Radim Preis

Přidám svůj vlastní pohled na

Obrázek uživatele Michaela Špičková

Přidám svůj vlastní pohled na závody mláďat, které se konaly o den dříve. Mláďátek bylo celkem 151, což odpovídalo standardním závodům. Mrzí mě, že na závody z mé skupiny, jezdí pořád ty samé děti. Byly to moc dobře organizované závody a děti byli tradičně velmi úspěšné.

Přivezli jsme : 1× 1. místo (Arsenyj Rafailov); 2×2.místo (Ela Böhmová a Sofie Špičková) ..... a jedno třetí místo nám uniklo velmi těsně.

Všichni se prali s velkou snahou a za to je velmi oceňuji.

Na dalších závodech, Míša