Skip to main content

Grand Prix OSTRAVA dorost, junioři: 1Gold, 2Silver, 2Bronze

Banik.png

Tuto neděli jsme vyrazili v početné sestavě na slušně obsazený turnaj ze serie Grand Prix v Ostravě. Závodníci podali dobré výkony a předvedli dobrou fyzickou připravenost. Zároveň se ale ukázalo několik oblastí, na které se bude vhodné při tréninku zaměřit. Chválím disciplínu závodníků a děkuji za pomoc Renému, Pavlovi a Jirkovi, díky kterým jsme zvládli pohlídat celkem 13 našich závodníků na 5 tatami.

Igor zlato

Pavel Švec a Kráťa Stříbro

Holčapino a Callin Bronz

Vendi 0:1 – zápas skončil velmi brzy, nevyplatí se podcenit první steče, mohou končit ipponem

Pavel Švec 3:1 – celkově dobrý výkon, dobrá komunikace s trenérem, chvaty je třeba lépe připravit a nepadat do nich bez úchopu, ve finále jsme ztráceli kvůli kumikatě, bylo to těsné!

Holčapino 3:1 – v prohraném utkání opět podceněná steč, kde pan Holčápek šel tak na 70%, výsledek obtisk na tatami, další utkání zvládl dobře, prosadil úchop a dostal se i do velkých chvatů, doučit vnější nožní techniku z úchopu v háku, aby proběhla změna směru!

Michal Mátl 0:2 – Michal narazil na zkušenější a silnější soupeře, bojoval dobře, ale v této kategorii bude muset ještě judisticky a silově vyrůst

Igor 1:0 – vyhrál tak rychle, že jsem to ani neviděl :-)

Callin 2:1 – prohrál tak rychle, že jsem to ani neviděl :-), v dalších utkáních šel dobře, je vidět lepší orientace na žíněnce i v kumikatě, chybí mi tam pohyb po vybojování úchopu, Callin rád přešlapuje na místě a chystá se na útok, což pro zkušenější borce neznamená ohrožení, takže POHYB!

Kráťa 2:1 – dobrý výkon, ve finále nám to uniklo celkem těsně, Kráťa dobře pracuje s límcovou rukou, práci s rukávem umí, když se mu to neustále připomíná, při boji pravák-levák oba vnitřní úchop je třeba doučit se NOHY a pohyb

Anička 2:0 – sobotní výkon jsem neviděl, ale v neděli Anička pěkně a rychle vyhrála 2 utkání, pak jsme se rozhodli nepokračovat kvůli zranění palce. Ať se to brzy uzdraví a pokračujem

Pája Preis 0:1 – Pavel předvedl dobrý zápas se svým odvěkým soupeřem, v druhé polovině začal ztráce t v kumikatě a chodil do chvatů bez ruk, čímž nabídnul soupeři prostor pro kontrachvat

Dan Bradáč 1:2 – Dan se musí judisticky posunout a zvládnout koncentraci po celou dobu zápasu, úchop svědomitě prosazovat celou dobu. Jakmile jsme přijmuli úchop soupeře, bylo po boji. Je třeba nespokojit se s polovinou svého úchopu, ale neustále bojovat v kumikatě dál.

Dan Pintera 2:2 – Dan se pral hezky a dobře poslouchal a prováděl rady trenéra, Dan dobře přechází na boj na zemi, kde je třeba ale dopilovat techniky, aby končily úspěchem. V postoji bych zapracoval na boji v háku a velkém chvatu Harai Goši, zátočka, apod. Dan je vyšší a má delší ruce než jeho soupeři.

Filda 0:1 – Filda šel dobře první část utkání, pak polevil v soustředění a začal ztrácet v úchopu, výsledek :-(

Michal Vašina 0:1 – soupeř byl silnější i judisticky lepší, Michal musí zesílit, v juniorech už to začíná být o síle

U více závodníků se vyskytovaly velmi dobré ale nevyužité situace na zemi hlavně po nízkých seoinage. Musíme docvičit na tréninku.

Šánič

Jiriku dekuji za pomoc a za

Obrázek uživatele svicko1

Jiriku dekuji za pomoc a za perfektni zpravu. Jsem rad, ze kazdy vidi jak to umis a cekam to od Tebe takto pokazde :-), zejmena z Extraligy :-) Jeste jednou diky a odpoustim Ti jednu colu :-))))))