Skip to main content

2. kolo extraligy mužů

Posted in
2. kolo extraligy mužů.jpg

Poslední květnovou sobotu proběhlo druhé základní kolo extraligy mužů. Náš tým se zúčastnil v plné síle a také posbíral plný počet bodů. Děly se dost neuvěřitelné věci, Mlaďas vyhrával na zemi, Jirka Petr vážil před turnajem 96 kg, domácí Hradec vyhrál dvě utkání a v tabulce za sebou nechal týmy jako Litoměřice, Olomouc a Ostrava.

Svazové stránky nenabízí přehled utkání ani video, což nás samozřejmě mrzí. Na druhou stranu si to můžeme aspoň o to víc přikrášlit. Wálec v 73 kg předvedl přesvědčivý výkon a vyhrál všechny zápasy, Mlaďas začal dělat zem, čímž zaskočil kompletně všechny soupeře, zdolal i Jarouška Musila, což je dost cenný skalp. Druhého Musila si pak podal Jirka Petr, který předváděl svůj standardní výkon stejně jako jeho bratr Ivan. Liší se to pouze v tom, že Ivan musí v pauzách konejšit děti, kdežto my musíme konejšit Jirku. Výsledky to ale nese, tak proč ne. Budeme konejšit i nadále. V tomto kole jsme nakonec porazili Vršovice, Litoměřice, Ostravu a Olomouc.

Na konci roku nás čeká finále, do kterého jdeme ze 3.místa. Týmy jsou vyrovnané a medaile může připadnout kterémukoliv z nich, a to myslím jak zlatou, tak i stříbrnou a bronzovou. Pokud máme pomýšlet na tu nejvyšší metu, potřebujeme plný a zdravý kádr a pak by to mohlo jít. V semifinále nás čekají Hranice, se kterými to máme těsně 2:3, což se ve světě extraligy hravě překlopí na jednu nebo na druhou stranu. V dalším boji potom USK nebo Vršovice, se kterými jsme rovněž schopni vyhrát, když se všichni perfektně zaperou.

Závěr sezóny tedy slibuje malé domácí drama pro náš tým i klub. Vyrazíme do Prahy zafandit a zkusíme od tam nějakou placku přivézt. Tahle sestava by si to fakt zasloužila. A zasloužil by si to i pan trenér Sklíčko, který si na pobyt ve finálovce zvykl, a o současnou výkonnost celého týmu se neskutečně zasadil.

Šánič