Skip to main content

SOUSTŘEDĚNÍ V ITÁLII 2023 s CK GARGANO-článek-fotografie-videa

Posted in
GARGANO 2023_spolecne foto_0.jpg

Ahoj,

v článku naleznete zhodnocení letošního soustředění v Itálii, kterého se v letošním roce zúčastnili i spřátelené oddíly z Judo clubu Liberec a USK Judo Ostrava. Zhodnocení soustředění zástupců jednotlivých oddílů si můžete přečíst v článku a v odkazech naleznete fotografie a videa. Videa pořídila Renča a Pio za což jim patří velké poděkování:-)

Těším se, že se uvidíme brzy zase na nějaké akci, nebo opět na soustředění v Itálii.

Radim

„GARGANO 2023_video1

„GARGANO 2023_video2

„GARGANO 2023_fotografie“

Zhodnocení za náš oddíl napsala Míša Špičková

Je za námi 15. ročník soustředění na Garganu, který se konal v termínu od 26. 6. 2023 do 5. 7. 2023 a já jsem dostala „pomyslný žolík“, abych napsala nějaký článek. Patnáctý ročník…. zní to až neuvěřitelně. Kouzelná Itálie, kemp Villaggio Riccio přilákalo tento rok nejen naše členy SKKP Brno, ale také trenéry a děti z oddílů Judo club Liberec a USK JUDO Ostrava. Celkový počet účastníků včetně přátel juda, rodičů a kamarádů se vyšplhal na 140. Tento ročník byl zkrátka, co se týká počtu účastníků, nejsilnější.

Po příjezdu jsme si rozdělili děti do tří samostatných skupin, bez ohledu na to kdo je z jakého oddílu, ale s přihlédnutím na výkonnost a věk každého z nich. A tak vznikly skupiny pěkně promíchané a děti si mohly vyzkoušet tréninky pod vedením jiných trenérů a trenérek. Tento model se velmi osvědčil. Děti si našly nové kamarády, musely si prostřídat své sparing partnery a přizpůsobit se rozdílnému tempu. Každé ráno v sedm hodin byly jednotlivé skupiny nastoupeny na rozcvičku. Někdo začínal hned zrána tréninkem na tatami, někteří si vzali tenisky a šli běhat, ostatní třeba skončili v moři nebo se protáhli na hřišti. Dopolední i odpolední program si každý vedoucí své skupiny organizoval podle svého a také podle toho, jak se cítily děti a jak moc byly unavené. Zbyl čas také na zábavu, na odpočinek u moře a na hry.

Krásné prostředí kempu vybízí k různým aktivitám, i přesto nabízíme dětem možnost výletů. Prvním z nich je výlet lodí kolem pobřeží, podél obřích sádků a s koupáním na odlehlé pláži. Další výlet se organizuje autobusem do městečka Vieste. Malebné místo cca hodinu cesty z kempu, spojené s návštěvou Muzea mušlí, prohlídkou místních obchůdků, zmrzlináren a trhu. Každým rokem s dětmi vyrážíme do přilehlé vesničky Mattinata na pravou italskou zmrzlinu. Nechyběla ani tradiční objednávka pizzy ve vyhlášené místní pizzerii – tentokrát v počtu 100ks a večer zakončený diskotékou v kempu s italským dýdžejem.

Ano, byli jsme hlavně na soustředění mezi olivovníky, v blízkosti moře, ale taky se makalo. Nejstarší skupina si jeden den vyběhla na Monte Saraceno, které se vypíná vzhůru přímo z moře, 5 km od centra Mattinaty, po strmé kamenité cestě. Další mladší skupina těchto 260 výškových metrů pokořila turisticky, kdy se dětem za odměnu otevřel krásný pohled na Manfredonský záliv s pozadím pásu Apenin. Atmosféra soustředění se nesla v přátelském duchu. Jako každý rok jsme se snažili dětem soustředění zpříjemnit a vytvořit jim nezapomenutelné zážitky u moře. Již nyní se těšíme na další ročník. Velké díky patří i Romanu Ježkovi a celému personálu Villaggio Riccio. Díky a za rok opět na Garganu.
 

Zhodnocení za Judo club Liberec Kamil Novák

Tradičně se i v tomto roce náš klub zúčastnil soustředění v krásném italském městě Gargano. Soustředění pořádalo judo SKKP Brno, který tréninkový camp opět připravil na výbornou. Příjemné ubytování a pravé italské jídlo každý den. Čekaly nás zde tréninky od kondiční přípravy přes kimono, ranní výběhy až po lekce plavání v moři. Nejen my trenéři, ale především naši svěřenci si soustředění užili naplno od samého začátku. Bohatý program byl samozřejmostí. Navštívili jsme nádherné město Vieste, absolvovali jsme výlet na lodi, vyzkoušeli italskou pizzu a večer zakončili diskotékou. Týden utekl jako voda a my se již těšíme na další ročník s vámi. Díky všem, co se zúčastnili, a především Judo SKKP Brno za pozvání❤️
 

Zhodnocení za USK JUDO Ostrava Jirka Svoboda

Jedním slovem, úžasné. Tak, by jsme popsali možnost vycestovat na soustředění v italském Garganu. Nádherné prostředí se skvělým sportovním zázemím, výborné jídlo, moře co by kamenem dohodil a organizace na jedničku.

Jsme vděční, že jsme mohli vyrazit právě s SKKP Brno a Judo club Liberec. Jsme rádi, že se sešla parádní parta trenérů, rodičů a všech dospěláků, kteří si naprosto rozuměli a ve všem spolupracovali. Co nás těší ještě více? Všechny děti se napříč kluby seznámily a měly výbornou partu se skvělou atmosférou.

Veškeří sportovci odvedli za celý pobyt velký kus dřiny, ale také byl prostor na odpočinek a zábavu.

Chtěl bych velice poděkovat všem trenérům za spolupráci, program, zkušenosti a péči, kterou dětem věnovali.

Největší dík patří Radimovi, Zdeňkovi a celému Skkp za umožnění vyrazit, organizaci a skvělou společnost.

Mockrát děkujeme a budeme rádi za další možnosti.

S pozdravem, USK JUDO Ostrava.