Skip to main content

2. kolo EXL

Posted in
EXL_2kolo_2023.jpg

Ve čtvrtek jsme vyrazili do Ostravy na druhé kolo extraligy. V tělocvičně byla skvělá sportovní atmosféra, za což patří dík ostravským fanouškům a příznivcům juda.

Domácí tým jsme opět deklasovali 4:1. Jediný Matěj Silvestr si už pohlídal své utkání s Jirkou Borešem, jinak všechna klání bralo Brno. Sestava Brna: Varmužka, Mravec, Mladý, Petr J., Boreš.

Druhé utkání bylo už zajímavější, protože jsme zvolili jinou sestavu než posledně. Sestava Brna: Varmužka, Wálec, Švec, Mladý, Petr I. A děly se věci! Matěj vyhrál skvělým utkáním s krásnými hody, Wálec ve vyšší váhovce neskutečně potrápil nezdolného Bydžu, prohrál až v goldnu. Švícko prohrál se Svobodou po kontroverzním výroku rozhodčích. Mlaďas prohrál se Škrkoněm, když si po sporném ipponu lehl jak hadra do držení, aby to rozhodčí samozřejmě změnili na wazari a Škrkoň ho pohodlně udržel. Mlaďas čuměl jak Marcel, když po něm chcete nějakou aktivitu, tak snad se z utkání poučí. A hlavně Ivan nakonec udolal Maška a naznačil, kudy povede cesta k vítězství nad Liťákem.

Poslední utkání mezi domácí Ostravou a Liťákem potom potěšilo domácí publikum, protože Ostrava senzačně zvítězila 3:2, čímž karty ve skupině lehce zamíchala.

Cesta našeho týmu do finále pokračuje dále. Možné jsou různé scénáře, a to dokonce i stále takový, kdy půjdeme z prvního místa. Zároveň se ukázalo, že Liťák porazit půjde. Pokud se Mlaďas bude prát i po vyhlášeném ipponu a Ivan udrží svoji dominanci v těžké váze, máme je na lopatě. Rozhodně se máme na co těšit!

Šánič