Skip to main content

EXL muži 1. kolo

Posted in
EXL_1 kolo.jpg

BRNO do nového ročníku vstoupilo pěkně zostra

Pro tento rok se netajíme finálovými ambicemi. Kdo by se po loňském výkonu také divil. Vyhrávání jsme si oblíbili a nehodláme v tom končit. První kolo této sezóny nám ale opět připomnělo, že ani loňský mistr nemá nic jisté. Extraliga je ostrá, zápasy vyrovnané a vítězství vyžaduje top formu i případnou trochu štěstí.

První kolo jsme pořádali na domácí půdě v Brně na Vodové. Od předchozího ročníku se tento liší zejména v zákazu startu zahraničních posil. Tým musí být složen pouze z českých závodníků a v našem případě jde výhradně o domácí odchovance (Juru Boreše už jsme si trochu přivlastnili ). Soutěž je tedy atraktivnější pro fanoušky klubu, kteří mohou být právem hrdí na domácí borce. Zároveň tím ale došlo k lehkému promíchání karet. A to jsme pocítili.

S Ostravou jsme šli skvěle a tým jsme deklasovali 5:0. Věřili jsme si na ně a dopadlo to nad očekávání.

S Litoměřicemi jsme prohráli 2:3 a jsou pro nás výzvou pro další kola. Mají ostré váhy 73kg a 81kg a zároveň slušný váhový kalibr v těžké. Pokud nad nimi chceme bodovat, musíme jeden z těchto bodů ukrást. A to je věru výzva!

Sezóna se rozběhla a vše je ještě otevřené. Postup do podzimního finále je jasným sportovním cílem. Pokud ale chceme některá utkání otočit na 3:2 v náš prospěch, musíme ještě přibrousit!

Aktuální sestava týmu SKKP: Varmec, Wálec, Marcel, Mlaďas, Ivan Petr, Pavel Švec, Jiří Petr, Šánič, Jura Boreš Trenér: brutal Sklíčko

Výsledky kola zde: https://www.czechjudo.org/2023

Šánič