Skip to main content

Český pohár - Ostrava U13 a U15

O uplynulém víkendu jsme se účastnili ČP v Ostravě pro kategorie U13 a U15. celkem startovalo za U13 – 571 judistů a judistek a v kategorii U15 – 574. Organizace závodů byla skvělá, zápasilo se na 6 tatami a bez komplikací.

Startovní listina SKKP Brno za U13:

Anna Šťastová – 3/2 – 3. místo; Adam Kejík – 3/2 – 5. místo; David Tutko – 1/2 bez umístění; Šimon Horák – 1/1 – bez umístění; Lukáš Brandejs – 0/1 – bez umístění.

Ráda bych vyzdvihla výkon Aničky, která trénuje v naší skupině od září a její zisk první a velmi cenné medaile zaslouží obdiv a uznání. Výkon Adama, který bral bramborové umístění, byl taky skvělý. Prohrál v boji o bronz na shido v GS. Škoda..... David měl trochu smůlu na rozlosování, tak to pro tentokrát výsledkově není až tak skvělé, ale rval se do poslední minutky a jen tak se nevzdal. Šimon po prvním vyhraném utkání, bohužel na dalšího soupeře nestačil. Lukáš potřebuje jezdit hlavně na menší krajské soutěže a sbírat zkušenosti.

Startovní listina SKKP Brno za U15:

Špičková Sofie – 4/0 – 1. místo; Špička Matěj – 4/1 – 3. místo; Doležal Jan – 3/2 – 7. místo; Chalabala Jonáš – 2/2 – bez umístění; Vachut Josef – 0/2 – bez umístění; Paulen Lukáš – 0/1 – bez umístění.

K výsledku Sofie není co říct… v prvním kole si poradila s dvojnásobnou mistryní ČR a potom už proplouvala turnajem bez většího zaváhání. Maty prohrál v semifinále s pozdějším vítězem turnaje. V boji o třetí místo nezaváhal a celkem jasně si medaili vybojoval. Honza měl rozjetý turnaj skvěle, ale těsné výsledky ho poslali až na celkové sedmé místo. Jonáš se taky svými 2 výhrami neztratil. Myslím, že mu trochu chybí sebedůvěra. Lukáš nebyl ve formě, ztratil hlavu a pohyb. Bohužel, snad příště zúročí své úsilí a tréninky. U Pepy platí to samé co u Lukáše Brandejse – je třeba zapojit se pořádně do tréninku a začít pravidelně jezdit na závody. To je jediná cesta, jak se zlepšit a začít se prosazovat.

Za celý trenérský tým všem moc děkuju.

Těšíme se na tatami – Zdeněk, Petr a Míša