Skip to main content

BRNO potvrzuje špičkovou úroveň v mužích, vybojovalo bronz

Posted in
EXL_2021.jpg

Mužská extraliga patří mezi nejprestižnější klubovou soutěž republiky. Pro úspěch týmu potřebujete solidní domácí základ a šikovnou posilu ze zahraničí. Extraligový tým reprezentuje několikaletou mravenčí práci celé klubové mašinérie. Vychovat mužského profíka vyžaduje širokou mládežnickou základnu, kvalitní trenéry a dobrou práci s dospívajícími judisty, kterých odpadá nejvíce. Do mužské reprezentace dospěje, řečeno s nadsázkou, jeden ze sta.

Náš tým tvoří zkušení Jiří a Ivan Petrovi, pevný základ mužského kádru. Přišli Pavel Švec, Tomáš Waldsberger a Marcel Mravec, už dost silní na zápasy v extralize mužů. To jsou všechno domácí borci. Výsledek důsledné práce trenérů SK KP BRNO – od těch nejmenších až po dospělé. Zálohu tvoří pak Jiří Boreš a Jiří Šána, borci v judo výsluze. Zahraniční posilou byli Wiktor Mrówczyński (POL) a Marius Fizel (SVK).

Měli jsme lehčí skupinu, to je bez debat. S USK Praha (vítěz) jsme ale šli 4:2. Nechybělo mnoho k výsledku 3:3 a příp. vítězství na pomocné body. Vysočinu jsme porazili přesvědčivě. V semifinále jsme na Liberec nepostavili dobře a dostali jsme nátěrku 5:1. Do večerního programu jsme tedy šli bojovat o bronz.

Do utkání s Ostravou jsme postavili lépe a borci potvrdili sílu a skvělou formu. Ostravu jsme porazili 4:2 a vybojovali tak třetí bronz pro Brno v historii.

Děkuji celému týmu za výkon, který v boji o bronz předvedli. Randl letěl na boda, Ježour měl s Pavlem hodně co dělat, Válec zmasakroval Šmehlíka, Marcel předvedl krásný ippon a Marius uškrtil Matěje Silvestra. K tomu není co dodat.

Celému klubu děkujeme za podmínky, kterými vychoval tuto generaci. Já věřím, že to není poslední kov, který domů přivezli!

Video najdete zde (nástup čas 0:49): https://www.czechjudo.org/…traliga-muzu

Fotografie najdete zde https://pelejudo.rajce.idnes.cz/EXL_2021/

Šánič

Největší zásluhu na celém výsledku měl geniální trenér juda, Jiří Prorok, který strukturovanou skladbou tréninků nachystal borce k optimální formě pro toto finále. Rozhodl jeho cit pro judo, smysl pro načasování formy a nebývalý talent pro dlouhodobou strategii.