Skip to main content

MČR mladšího a staršího žactva, Jablonec nad Nisou

PHOTO-2021-11-08-13-09-19.jpg

První listopadový víkend 6–7.11.2021 se v Jablonci nad Nisou konal PČR mladšího a staršího žactva.

V sobotu se PČR mladšího žactva zúčastnilo celkem pět dětí viz soupiska.

Soupiska: Špičková Sofie, Böhmová Ela, Rafailov Arsenij, Fišera Adam, Mikulášek Denis;

Výsledky zde: Mladší žákyně –40 kg 1.místo – Špičková Sofie – 4/0 Mladší žákyně –44 kg 5.místo – Böhmová Ela – 2/2 Mladší žáci –46 kg 7.místo – Rafailov Arsenij – 3/2

Ostatní bez umístění.

Hodnocení: K výkonu Sofči není co dodat. Ani jednou nezaváhala, každý zápas předvedla jinou techniku, byla správně namotivovaná. Od začátku do konce si věřila, že získá zlatou medaili. Suverénně za 5 vteřin vyhrála finálový zápas na její osobní techniku. Ela předvedla pěkný výkon, chybí ji trochu boj o úchop a dravost. Arsi měl pěkné zápasy a k postupu o boj o třetí místo prohrál jen na pomocný bod po GS…škoda.

V neděli se do bojů o medaile pustili starší žáci/žákyně. Náš klub reprezentovali tito judisté a jedná judistka viz soupiska níže.

Soupiska: Špička Matěj, Paulen Lukáš, Chalabala Jonáš, Doležal Jan, Vykoupil Matyáš, Hotový Prokop, Vavruša Eduard, Toušek Jan, Pospíšil Matěj, Kaňáková Petra

Výsledky zde: Starší žáci –38 kg 5. místo – Špička Matěj – 2/2 Starší žáci –55 kg 3. místo – Hotový Prokop – 6/1 5. místo – Vykoupil Matyáš – 3/2 Starší žáci –73 kg 5. místo – Pospíšil Matěj – 3/2

Ostatní bez umístění.

Hodnocení: Ze skupinky „první rok starší žáci“ si na tatami se soupeři nejlépe poradil Matěj Špička. Bohužel hned v prvním kole narazil na pozdějšího finalistu, Maty vyhrával na wazari, ale vítězství si nechal vzít těsně před koncem zápasu po taktické chybě. O třetí místo, s papírově slabším soupeřem, nepotvrdil roli favorita. Honza Doležal a Lukáš Paulen urvali každý jednu výhru, Eda Vavruša se musel smířit s prohrou.

Ze skupiny „druhý rok starší žáci“ se dařilo nejlépe Prokopovi Hotovému, který se musel prodírat opravami a porazit šest borců, aby dosáhl na bronz. Měl to těžké, ale dokázal se v těžké konkurenci prosadit. Matyáš Vykoupil, Matěj Pospíšil své zápasy o bronz, bohužel, prohráli…škoda, oba měli formu, která odpovídala lepším výsledkům. Petra Kaňáková a Honza Toušek odešli z turnaje bez vyhraného zápasu.

Doufáme, že tento víkend prohry soupeřům oplatíme, že se nám na PČR družstev starších žáků bude dařit a získáme medaile.

Fotografie naleznete zde: https://pelejudo.rajce.idnes.cz/…21_Jablonec/