Skip to main content

Český pohár OSTRAVA - kategorie U13, U15

IMG-20200229-WA0003.jpg

V sobotu se konal Český pohár v Ostravě kategorií U13 a U15.

Turnaj byl velmi dobře obsazený, přijeli závodníci z ciziny (rusové, ukrajinci, maďaři, slováci, dokonce gruzinci aj.....). Začátek soutěže byl naplánový na 10 hod., ale bohužel se pořadatelům opět nepodařilo zahájit soutěž v uvedeném čase. …přijet na závody v deset hodin a skončit poslední zápas skoro v devět večer – to je opravdu dost náročné pro závodníky, rozhodčí a v neposlední řadě pro trenéry.

K výsledkům U13 (ročníky 2009,2008) – výhry/prohry:

Špičková Sofie – (3.místo) – 4/1 Špička Matěj (5.místo) – 3/2 Doležal Jan (9.místo) – 3/2 Paulen Lukáš (bez umístění) – 2/2 Fišera Adam (bez umístění) – 1/2 Sarojan Gor (bez umístění) – 1/1 Chalabala Jonáš (bez umístění) – 0/1 Vavruša Eduard (bez umístění) – 0/1 Rafailov Arsenij (bez umístění) – 0/1

Komentář:

První velký závod v kategorii ml. žákyň zvládla Sofie opravdu velmi dobře. Od prvního zápasu byla na tatami vidět, prala se jako lev – škoda semifinálového zápasu,kdy prohrála v boji na zemi. Ostatní zápasy ukončila před časovým limitem. Ve skoro stejném duchu probíhaly zápasy jejího bráchy Matěje. Myslím,že Matěje může mrzet semifinálový zápas, kdy hodil soupeře na wazari a nedůsledným úchopem ho soupeř vzápětí hodil na ipon. V boji o bronz byl, z mého pohledu, zápas v režimu polského judoisty. Honza Doležal měl moc dobře turnaj rozběhnutý, vypadal, že je i odhodlaný vyhrát, ale pak přišel jeden prohraný zápas a Honza se vrátil do pasivního postoje a strnulého pohybu. Udělal za rok společně s Lukášem Paulenem a Adamem Fišerou největší skok. Lukáš má zápasy velmi vyrovnané, rozhoduje potom buďto malá chybička anebo rozhodčí…ovšem to je vždy rizikové. Bohužel v Ostravě ho v repasážích vyřadil jeden jediný výšlap z tatami. Jonáš Chalabala nechal v zápase srdce, opravdu se snažil …soupeř byl zkrátka lepší. První start na velkém turnaji čekal také Arsenijho Rafailova a Adama Fišeru – Arsi nedokázal prodat svoje schopnosti a mám pocit, že to nebylo jen tím, že přesedlal z jedné kategorie do druhé, ale že přeskočil i ze své váhové kategorie do 34 kg (v této váze startovalo 120 judistů). Adam měl dobrý začátek a potom dva takové opatrné zápasy. Je třeba se prát trochu dravěji.

Celý turnaj vnímám pozitivně. Po rozboru s ostatními trenéry je třeba zapracovat na boji o úchop, přechody do držení a hlavně na schopnosti vydržet v plné koncetraci až do konce závodů.

Máme ale tým …jsou to kamarádi, kteří se podporují.

… je to jen otázka času, kdy se to zlomí a budeme jezdit i z takových velkých turnajů s medailemi.

Já tomu věřím a doufám, že i moji svěřenci.

Na tatami, Míša