Skip to main content

MČR ml. žáků - Ml. Boleslav

Posted in
MCR_ml_zaci_2019.JPG

19.10. se konalo MČR ml. žáků v Ml. Boleslavi. Z našeho oddílu se závodů zúčastnilo celkem 8 mladších žáků, kteří si svoje místo na MČR za Jihomoravský kraj muselo vybojovat na kvalifikačních závodech.

Výsledky :

2. místo vybojoval Matěj Špička (ve váze do 30 kg) v bilanci 3 výhry/1 prohra

3. místo Matěj Pospíšil (do 55 kg), bilance 3/1

7. místo Prokop Hotový (do 46 kg), 2/2

Bez umístění:

  • Lukáš Paulen 0/1, Jan Doležal 1/1, Jan Toušek 0/1, Tereza Švábová 0/1, Sarojan Gor 0/1.

Ráda bych poblahopřála medailistům – podali perfektní výkony.

Komentář: U Matěje Špičky je mi osobně velmi líto špatného verdiktu rozhodčího, který Matesa nepustil do GS a musel se spokojit s druhým místem. Matěj Pospíšil zaváhal pouze jednou. Pral se srdcem a bylo to v každém zápase vidět. Jan Doležal začal slibně, porazil velmi silného soupeře v prvním zápase, ale v druhém kole se nedokázal vymanit z tvrdého úchopu soupeře a byl potrestán hodem na ipon před časovým limitem. Bohužel ho soupeř nevytáhl do oprav a tak vyšel z turnaje bez umístění. Prokop Hotový měl velmi těžký los a hned v prvním kole narazil na nejlepšího, který ho ale vytáhl do oprav. V boji o postup o třetí místo se ale nepral, nedal do zápasu všechno a bohužel se s medailovým umístěním musel rozloučit. Lukáš Paulen dostal v prvním kole soupeře, s kterým měl bilanci vzájemných zápasů 1/1 …. po velmi vyrovnaném duelu, se spolu o další postup poprali v GS a na pomocné body byl Lukáš poražen. Jeho soupeř Lukáše do dalších bojů nevytáhl. Gor Sarojan, Honza Toušek a Tereza Švábová prohráli v prvním kole – zkrátka nebyli ve formě a neprodali to co v nich dříme.

Doufám, že poražení to nevzdají a začnou na sobě tvrdě pracovat, aby se zařadili mezi ty nejlepší.

Já osobně jsem si sobotní den velmi užila, odnesla jsem si zážitek v podobě osobního setkání s Lukášem Krpálkem a Adamem Kopeckým.

…. jsou to borci, kteří fungovaly na děti jako magnet a jsou pro ně velkou motivací.

Míša