Skip to main content

GARGANO 2018

Gargano_2018.JPG

V pátek 15. června nabral žlutý dvoupatrový autobus směr slunná Itálie, aby svoje osazenstvo z řad našich judistů, rodičů i přátel, posílený o mladé závodníky z RVŽ (regionální výběr žáků) a dalších spřátelených klubů, přivezl na Gargano, kde se v kempu Villaggio Riccio pořádal jubilejní desátý ročník soustředění.

Ihned po příjezdu zaznamenali ti, kteří tamní prostředí zažili dříve, že se v kempu u Ježků přes zimu nezahálelo. Prosklená a uzavíratelná jídelna, obestavěné tatami a vylepšené ubytování korunovalo zjištění, že i kuchař zvýšil pomyslnou laťku, která byla znát z nadšení všech přítomných z pestrého výběru jídel a možností přidat si, co hrdlo ráčí a do břicha se vejde. Talíře s pyramidami smažených vajíček a párků, misky plné nakrájeného ovoce, stožáry z jogurtových kelímků, ale k nelibosti výživového odborníka nakonec stejně převálcovaly křupavé toasty a sendviče s nutellou. Někteří dokonce na nutellu chodili potajmu jen tak se lžičkou …

Judisté byli podle svých schopností rozděleni do tří skupin. Denní sportovní porce byla sestavena z ranního běhu, kruhového tréninku, plavání, týmových míčových her a tréninků juda, jehož kvalitu zvyšovala přítomnost japonského trenéra Gena. Tento trenér, který aktuálně působí v olomouckém klubu, trénoval všechny judistické skupiny. Jeho bonusová lekce sebeobrany se stala nezapomenutelným zážitkem pro výběr z dospělých. Denní menu uzavírala zumba a strečink.

Počasí se vydařilo ke sportování tentokrát téměř ideálně, slunce se snažilo, občas ho zakryly mraky a přinesly s sebou i pár kapek, což bylo pro sportsmeny vítaným osvěžením. Všichni makali naplno, a tak poslední dny už nebyla namístě otázka „Koho něco bolí?“ ale naopak „Je tu někdo, koho nic nebolí?“, na niž se nesměle zvedlo jen pár rukou.

Ke sportu patří relaxace, do které se zařadily výlety na lodičce, prohlídka nedalekého Vieste, Matinnaty, nechyběla společná večeře s pizzou a tentokrát na všechny čekalo překvapení v podobě ohňostroje na pláži a výborného třípatrového dortu na oslavu desátého výročí spolupráce JUDO SKKP BRNO s CK Gargano.

Soustředění uteklo jako voda, a v pátek 29. června ráno přivezli páni řidiči účastníky soustředění zpět na Srbskou, odkud někteří z těch školou povinných rychle spěchali, aby ještě stihli vysvědčení.

Zde je namístě poděkovat všem trenérům, manželům Ježkovým i všem zúčastněným, protože bez nich by „Gargano 2018“ nebylo ten správný pojem.

Na shledanou v příštím ročníku!

Autor článku: Jitka Vavrušová

Na ohňostroj se můžete podívat zde: https://www.rajce.net/f1293819683