Skip to main content

Galanta 2018

Povzbuzení úrovní i úspěchy z nedávných závodů u našich zahraničních sousedů, se v sobotu 7. dubna vydala početná výprava zástupců všech kategorií našich závodníků na Mezinárodní mistrovství Regionu – Západ 2018 do slovenské Galanty.

Už na parkovišti někteří zaznamenali, že zde parkuje méně aut, než bývá na turnajích zvykem. Tušení nižší účasti mladých judistů se potvrdilo záhy, jakmile jsme se ocitli za dveřmi sportovní haly, kde jsme nepřekračovali hory párů bot ani se neprodírali davy sportovců, jak se stává jindy. V celé prostorné tělocvičně byly složeny pouze tři tatami. Po vážení a rozlosování se všichni sháněli po rozpisech, a po marném pátrání zjistili, že originály rozpisů střežil bedlivě hlavní rozhodčí. Ten rozpisy bránil vlastním tělem a nedal z ruky. Jména nastupujících závodníků hlasitě vyvolával. Soutěžící tak neměli ponětí, kdy půjdou na řadu. Aby nebylo zdržení a závad málo, uprostřed turnaje se najednou vše přerušilo a došlo k rozdávání první a po dalším přerušení i druhé várky diplomů. Tímto se celý turnaj zbytečně prodloužil.

V celkové účasti 176 závodníků to ve výsledku pro náš team znamenalo nakonec zisk 8 zlatých, 5 stříbrných a 5 bronzových medailí. S motivací „Příště všichni umístit, ať ten Mekáč nebo Káefcéčko vyjde!“

Sportu zdar!

Jitka Vavrušová

Galanta 2018.JPG
PřílohaVelikost
Vysledky-medzinarodne_majstrovstva_regionu_zapada_GALANTA_2018.pdf284.5 KB