Skip to main content

European Club Championships - Europa League Wuppertal, GER

Posted in

Tuto sobotu měl náš klub tu čest zúčastnit se vrcholné soutěže družstev týmů Evropy. Formát družstev je stejný jako ho známe z české extraligy. Turnaje se zúčastilo 11 týmů ze 7 zemí světa. Náš tým byl poskládán z našich klubových závodníků Ivana a Jiřího Petra (81,90) a dále posílen o borce z Prahy – Binhak, Sedmidubský a Horák (66,73 a +90). Naši závodníci vyrazili pro zápasy se světovou špičkou. A ty dostali.

Obsazení turnaje tomu odpovídalo, pro znalce doplňuji několik jmen: Safarov, Azoidis, Mehdiyev, Krakovetskii, Vorobev, Shamilov, Margiani, Zhambekov, Ressel, Zingg, Bottieau, Toth, Peters a další

V ostré konkurenci nebylo příliš na výběr, ale pro první kolo nám los přisoudil jeden z hratelnějších týmů – AJA Paris. Po skvělém výkonu Václava Sedmidubského, Ivana Petra a Michala Horáka bylo vítězství 3:2 naše. Do turnaje jsme vstoupili se ctí.

Zbývaly už jen méně hratelné týmy, ve druhém kole nás čekal řecký tým Aris, který nakonec skončil bronzový a nás udolal 4:1. Zápasy ale byly těsné, Váloš svedl brutální bitvu s Azoidisem, kterou prohrál jen těsně před koncem po totálním vyčerpání obou bojovníků a Ivan prohrál s Tsokourisem opět velmi těsně (kdyby zápas trval ještě o 30s déle, bylo by to jinak). Margiani a Khammo byli nad naše síly.

V opravách nás potom čekal tým Hamburku, který nás porazil 3:2. Ostrý boj svedl opět Václav a v závěru za rozhodnutého výsledku Michal Horák, který si připsal cenný skalp Peterse. Safarov a Ressel působili ten den neprůstřelně, šanci na zvrat jsme měli pouze ve váze do 90kg, kde Jirka po ostré steči total kdo z koho upadl na ippon.

Celkový výsledek – velmi uctihodné 7.místo.

Byla to soutěž plná jmen světové úrovně. Chcete-li pomýšlet na medaile, nesmí Vám v týmu chybět medailisté z Grand Slamů, ME či MS. Takové úrovně náš tým nedosahoval, ale velmi dobře se s touto konkurencí popral. 7.místo je skvělé a rozhodně zasloužené. Borcům za jejich výkony smekám. Našemu klubu bylo ctí, že se vše mohlo odehrávat v jeho barvách. Hostujícím borcům tímto rovněž děkuji za skvělou reprezentaci.

Šánič

Přiložil jsem i výsledky. Video zde: http://www.eju.net/results/?…

ZOE_0003_1r.jpg
PřílohaVelikost
Results Europa League.pdf241.67 KB