Skip to main content

Brno slaví Bronz, načekali jsme se

Posted in
extraliga 2017 bronz.jpg

Brněnský extraligový tým vybojoval tuto neděli bronzovou medaili. Úspěch si užívali nejen závodníci, ale i početný brněnský fan klub, který se do Prahy vydal borce podpořit. Atmosféra extraligového finále byla strhující, souboje byly těsné a dramatické, podpora publika skvělá. Skvělý sportovní zážitek byl dovršen ziskem bronzové medaile. V Brně tedy můžeme po více než 10 letech slavit medailový zisk v nejvyšší mužské soutěži družstev.

Průběh utkání:

Brno vs Ostrava, 4:1

utkání otevřelo bezchybné duo ve vahách 66kg a 73kg Wiktor a Alex. Zejména Wiktorovo vítězství předznamenalo úspěch týmu, Ivan Petr potom přesvědčivě rozhodnul. Jirka Šána zabojoval ve váze 90kg a podlehl, Jirka Petr zvítězil krásným ipponem.

Sestavy:

Alexander Beta, Wiktor Mrowczinski, Ivan Petr, Jiří Šána, Jiří Petr

Kohn, Bartusik, Trojnar, Szczepaniak, Švec L.

Brno vs. Vršovice, 2:3

utkání opět skvěle otevřel ten večer bezchybný duet Wiktor a Alex. Pak ovšem zaúřadovali velezkušení Musil a Ježek a utkání rozhodnul Pinta v těžké. Boje byly vyrovnané, ale váhy 81kg, 90kg a +90kg jsou prostě pilířem Vršovic a to se i potvrdilo. Byla to konfrontace s judem světové úrovně.

Sestavy:

Alexander Beta, Wiktor Mrowczinski, Ivan Petr, Jiří Petr, Robert Vojkůvka

Zavadil, Musil K., Musil J., Ježek, Pinta

Brno vs. Olomouc, 3:2

duet Wiktor a Alex dovršil svůj bezchybný výkon toho večera. Ivan Petr potom přesvědčivým vítězstvím rozhodnul. Jirka Petr zabojoval, ale Klammert byl nad jeho síly, rovněžtak Robin nestačil na svého soupeře. Utkání se rozhodovalo ve váze do 66kg, kterou ten večer pro Brno ovládl Alex Beta.

Sestavy:

Alexander Beta, Wiktor Mrowczinski, Ivan Petr, Jiří Petr, Robert Vojkůvka

Yonenaga, Šmehlík, Švestka, Klammert, Randl

Sestavy a další utkání potom zde: http://www.czechjudo.org/…ds-extraliga

Děkujeme všem závodníkům za skvělou reprezentaci našeho klubu, trenérům a funkcionářům klubu za tvorbu zázemí týmu a hlavně skvělým fanouškům z řad přátel juda za tvorbu explozivní atmosféry.

Bylo to super!

Šánič