Skip to main content

EXTRALIGA MUŽI Brno vs Olomouc

Posted in

Ve čtvrtek v podvečerních hodinách se utkaly týmy Brna a Olomouce v prvním kole extraligy mužů. Nový systém této soutěže stanovil dvě skupiny po 3 týmech. Tyto týmy se spolu utkávají v jeden den v dvojzápase. Účast zahraničních závodníků byla navýšena na 2 borce v týmu, čímž se boje staly vyrovnanější a dramatičtější.

S Olomoucí jsme věděli, že rozhodují lehké váhy: 66kg Garbacik vs Kovář, 73kg Mrówczyński vs Šmehlík a 81kg Ivan Petr vs Švestka. Tak se nakonec i stalo. První utkání jsme získali ve svůj prospěch 3:2 vítězstvím těchto vah a druhé jsme prohráli 2:3, protože Bartek Garbacik svůj zápas nakonec prohrál. Výkon Wiktora Mrówczyńského a Ivana Petra byl přesvědčivý, o překvapení v utkání se bohužel nepostaral Jiří Šána ve váze do 90kg, když oba dva své zápasy s Davidem Klammertem prohrál. V těžké váze zatím nemáme borce extraligové úrovně, Petr Štětka bojoval čestně, ale Milan Randl byl zatím dalece nad jeho síly. Budeme muset přesvědčit Robina Vojkůvku, aby nás v bojích podpořil.

Sestava: Garbacik, Mrówczyński, Petr, Šána, Štětka

Další kolo bude v Brně, přivítáme v něm tým z Litoměřic. Všechny zveme k účasti a podpoře týmu, bude to bitva jako hrom. Datum bude zavčas upřesněno.

Vrcholnému judu zdar, Sklíčko a Šánič

komplet výsledky kola zde: http://www.czechjudo.org/…ds-extraliga