Skip to main content

EXTRALIGA MUŽI sestupová skupina - Brno jede dál!

Posted in

Tuto sobotu se v Brně odehrály velice těsné boje o udržení extraligy mužů. Jak už jsme v této soutěži zvyklí, většina utkání končí těsným výsledkem 3:2 a tentokrát tomu nebylo jinak. Domácí Brno si po skvělém výkonu vybojovalo udržovací příčku v tabulce, celkové 6.místo, a pro příští rok může nastoupit do dalších extraligových bojů. Bylo to drama od samého začátku, do všech bojů jsme nastupovali se 100%ním odhodláním. Klíčové ovšem bylo utkání s Litoměřicemi, které rozhodovalo o postupu či sestupu. Díky bravurnímu výkonu nováčka v týmu Davida Opata, který zajistil bod ve váze do 66kg, byl start utkání slibný. Další klíčový bod zajistil svým přesvědčivým výkonem Ivan Petr ve váze do 81kg a všem bylo jasné, že rozhodnutí padne v těžké váze. V ní se utkal Matej Hajas hájící barvy Brna s těžším soupeřem Staňkem. Hajas po neuvěřitelném dramatu, které pro Brno nevypadalo dobře, zápas obrátil v posledních sedmi sekundách a domácí mohli slavit.

Trenér Sklíčko děkuje všem závodníkům, kteří do zápasů dali vše. Tým se musel vypořádat s absencí zraněných Jirků (Petra a Šány) a polského Lukasze Goluse. Hledali jsme proto naději v nových tvářích a ty nás nezklamaly. Své první starty si odbyli i Pavel Švec a Petr Mynář, kteří by měli tvořit spolu s dalšími zatím dorůstacjícími kostru domácího týmu pro další roky. Když k tomu přidáme kombo Petr Petr, které sází body stabilně, tak nás nemůže další rok nic zastavit.

Díky patří i závodníkům Petrovi Padělkovi, Karlovi Černému a Sašovi Kolouchovi, kteří statečně bojovali, ale pro stálou účast v Extraligovém A týmu budou muset v tréninku ještě přidat. Konkurence je velká, mladí jsou nastartovaní a místo v A týmu je velkou odměnou. ,,Hoši, budete muset potrénovat.'' vzkazuje trenér Sklíčko.

Kompletní výsledky zde: http://www.czechjudo.org/…ds-extraliga

Čao Šánič