Skip to main content

MT Budapešť Cup 2016

Budapest_2016.jpg

V sobotu 30.4 a v neděli 1. 5. jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje v Budapešti. Na tamním zimním stadionu se konal již 29. ročník mezinárodního turnaje Budapešť Cup 2016. Na šesti tatami se po oba dva soutěžní dny představilo v kategoriích U18, U13, U15, U11 úctyhodných 1446 závodníků a závodnic z 19 zemí (AUT, AZE, CRO, CZE, DEN, GER, HUN, ISR, ITA, MDA, POL, ROM, RUS, SRB, SVK, SLO, SWE, SUI, UKR). V pondělí jsme se pak ještě zúčastnili dvou tréninků, které daly našim svěřencům pořádně zabrat.

V sobotu byly na programu zápasy kategorie U18 a U13. Bohužel kvůli technickým problémům s autem změřili na tatami své síly pouze dorostenci, mladší žáci nestihli vážení. Z dorostenců si vedl nejlépe Pavel Preis, který se umístil na 5. místě se zápasovou bilancí 3/2.

Mladší žáci, tak měli možnost zápasit až v neděli, ovšem už v kategorii U15, kde to měli samozřejmě mnohem těžší. Jeden zápas se podařil vyhrát pouze Vítkovi Doupovcovi a Beátě Mravcové, ostatní se neprosadili.

Ze starších žáků podali nejlepší výkony Marcel Mravec, který obsadil 7. místo se zápasovou bilancí 4/2 a Tomáš Wldsberger, který skončil na místě 9 s poměrem zápasů 3/2. Oba dva borci byli ve váze do –50 Kg, kde bylo přes 50 soupeřů.

Z naší výpravy se podařilo vybojovat medaili pouze Sabině Havlíčkové, která prohrála v zápase o finále s pozdější vítězkou (52 kg, 3. místo). Blahopřejeme.

Radim Preis a Zdeněk Trávníček