Skip to main content

Duisburg / Bottrop

Dan medaile.jpg

V pátek ráno jsme vyrazili na téměř 1000km cestu do Německa, abychom se zúčastnili závodů v kategorii MU16 v Duisburgu a FU16 v Bottropu.

Večer jsme se pohodlně zaregistrovali v Duisburgu a zkontrolovali váhu. Holky měly registraci až v sobotu v Bottropu (20 minut cesty autem po dálnici).

V sobotu nás čekal turnaj. Byl velmi kvalitně obsazen. Kluci se prali na 6ti tatami, děvčata na 4 tatami. Pro všechny zúčastněné to byla velká zkušenost.

Docela nás překvapilo, že každý závodník měl mít vlastní šerpy. V propozicích bylo napsáno, že modré kimono je dovolené, ale není vyžadováno. O šerpách nikde ani slovo, ale evidentně to skoro každý věděl. Ale veskrze nebyl problém si šerpy půjčit.

Velký důraz se kladl na správné držení kimona. Vnitřní úchop (inside grip) se nekompromisně trestal (shido).

Sabča Havlíčková měla ve váze do 52kg 39 soupeřek a skóre 2:1 znamenalo dělené 9.místo. Eva Přichystalová měla ve váze do 63kg asi 24 soupeřek a skóre 1:2 znamenalo také 9.místo. Marcel Mravec měl ve váze do 50kg 61 soupeřů a skočil turnaj s 1 výhrou a 1 prohrou. Jakub Balák měl ve váze do 43kg cca 30 soupeřů a skóre 1:2 mu také vyneslo 9.místo. Dan Pochop měl ve váze do 66kg 33 soupeřů, vyhrál 4× (pokaždé před časovým limitem) a prohrál až ve finále se Slovincem. Umístil se na skvělém druhém místě.

Cesta zpět probíhala bez problémů.

Děkuji kopilotovi Markovi se kterým jsem se těch více než 2000km střídal v řízení. Pro cesty do Německa je vhodné pořídit si jejich zelenou nálepku o splnění emisí.

Marcel