Skip to main content

ČP Ostrava U13, U15

Posted in
CP Ostrava.jpg

O víkendu jsme se zúčastnili ČP v Ostravě. Kategorii U13 zhodnotila trenérka Radka Mravcová, U15 Jaroslav Švec.

U13

Velká cena Ostravy se konala za silné účasti zahraničních závodníků zejména z Polska, Slovenska a Běloruska.

Filip Balák – 0/2. První zkušenost s Českým pohárem mladších žáků. Příště bude určitě lepší.

Ondřej Procházka – 1/1. První zápas vyhrál, v druhém nestačil na slovenského závodníka, který ho bohužel nevytáhl do oprav. Také první zkušenost s Českým pohárem.

Filip Nezval – 1/2. Musí zapracovat na rukávové straně. Také první zkušenost s Českým pohárem.

Klára Varmužková – je sice mladší žákyní druhým rokem, ale byla to pro ní první zkušenost s velkým turnajem. Pochvala za zem. Na postoji je třeba ještě zapracovat. Výsledek 2/1 a krásné 3.místo.

Markéta Debsová – zúročila své zkušenosti a velká pochvala za první místo (3/0). Chválím zlepšení boje v postoji.

Michal Kupský – pochvala za 3. místo (4/1). Jediná chyba byl pomalý start v prvním zápase, kde prohrál a následně již nezaváhal.

Vit Doupovec – 6/1 a 3. místo. Velká pochvala za boj v nejobsazenější váze (50 závodníků), prohrál jen ze slovenským vítězem váhy.

Celkové zhodnocení mladších žáků:
Chválím pozitivní přístup a nasazení všech závodníků. Je potřeba zapracovat na kumi-katě a pohybu po žíněnce s dotočením do techniky a aktivnějším bojem na zemi.

Všem děkuji za snahu a přístup.

Radka

U15

Použiji asi trošku jiné hodnocení než na které jste od kolegů zvyklí… a rozdělím ho na 4 body. Začnu od nejhoršího a skončím u trošku lepšího :-)

  1. NE-WAZA ..... boj na zemi to je jedna velká tragédie!!! Sice jsme dokázali pár zápásů na zemi vyhrát, ale tím, že jsme soupeře nějak zalehli – ani jednou jsem neviděl cílený pokus o přechod v ne-waza. Vítěz kategorie do 50kg si to snad i pletl s rodeem nebo čím…
  2. Absolutně nám ve většině případů netáhnou ruce, necháváme je za sebou a nastupujeme tak, že se k soupeři otočíme zadkem a čekáme, že spadne… popřípadě dokážeme nastoupit i mimo osu protivníka…
  3. Pochvala za bojovnost a kondici – neprohráli jsme ani jeden zápas v golden score
  4. Pochvala za to, že se všichni snažili o to na čem jsme se domluvili a nebáli se nastupovat do chvatů… i když jak jsem již zmínil, někdy to nebylo zcela ideální. A co mě těší je, že jsem u všech viděl chuť se prát a touhu vyhrát!!!

Kompletní výsledky najdete zde: http://www.czechjudo.org/default.aspx

SPORTU ZDAR Jarda