Skip to main content

MT Budapešť U18_doplněný komentář

Posted in
BP_2015.JPG

Pod vedením Rendy Pintery staršího se dnes představili v rámci turnaje Budapešť cup na tatami u klobásopaprikáčů :-) naši dorostenci. Zprávy z turnaje mám jen kusé, medaili jsme získali jednu, a to stříbrnou, díky Zuzce Řehákové ve váze do 52kg. De bojů o medaile se probojoval ještě Lukáš Kratochvíl, ten ale v souboji o třetí místo neuspěl :-(

Výsledky:

Zuzka Řeháková 52kg 2.místo 2/1

Lukáš Kratochvíl 55kg 5.místo 3/2

Dan Pintera 55kg bez um. 1/1

Filip Letzel 73kg bez um. 0/1

Pavel Preis 46kg bez um. 0/2

Zítra se pere v Berlíně na turnaji EC Jirka Holčapek, do prvního kola mu los přiřkl ve váze 81kg vítěze zápasu Kafexhyu (AUT) – Post (NED) Držte palce, sledovat jeho výkon můžete na ippon.org.

Jarda

Pavel Preis 46kg 0/2, předvedl pěkný výkon, ale bohužel jeho nevýhoda je malá hmotnost v této kategorii. Jeho soupeři jsou mnohem vyšší a mohutnější. Pokud chce vyhrávat musí nějaké to kilo nabrat.

Daniel Pintera 55kg 1/1, startoval poprvé v této hmotnostní kategorii, ale ani on se neztratil.Bohužel jsme se dozvěděli těsně před turnajem, že je u dorostenců 1kg tolerace, ale už to nestačil shodit.Ve váze do 50kg by měl více šancí.

Lukáš Kratochvíl 55kg 3/2, předvedl super výkon, škoda zápasu o 3.místo kde byl do poloviny zápasu lepším závodníkem, ale pak převzal iniciativu jeho soupeř a Lukáš prohrál a obsadi tak skvělé 5.místo.

Filip Letzel 73kg 0/1, musím uznat že viděl Filipa po delší době a byl jsem překvapený jak skvěle se pral.Na jeho zápase se podepsal výkon rozhodčích. V závěru však udělal Filip chybu a následně byl uškrcen.

Zuzana Řeháková 52kg 2/1. Dva zápasy vyhrála vcelku v pohodě.Ve finále se nedostala přes doslova traverzy své soupeřky. Stříbrná medaile je skvělým výsledkem.

Ještě několik postřehů. Na turnaji startovalo spoustu českých závodníků, často nastupovali proti sobě v prvních kolech. Nebudu hodnotit radši ani výkony rozhodčích v turnaji a akreditaci při příjezdu.

Naši závodníci se určitě neztratili, i když to podle výsledků navypadá. Musím je všechny pochválit za přístup k zápasům.

René Pintera