Skip to main content

Žďár nad Sázavou

Zdar_2015.jpg

Víkend plný juda zažili mladí bojovníci z řad SKKP Brno. Nabízely se hned dvě akce, které mohli poctít svojí účastí, a nebylo málo těch, kteří své umění předvedli na obou z nich. Osobně nemohu popisovat výpravu do Tvrdonic, neboť zde jsem svojí přítomností neoblažoval, ale výjezd do Žďáru nad Sázavou jsem si již nemohl nechat ujít. Zvláště ne kvůli faktu, že šéftrenér Pelé pro tento turnaj obeslal své svěřence oběžníkem, ve kterém každému garantoval, že konkrétně s ním a jeho koučingem si jede pro jistou medaili. Původně jsem myslel, že si pouze laská své ego, ale následující hodiny (dlouhé) mě měly přesvědčit o opaku.

Nemohu samozřejmě přeskočit cestu, při které neznalý řidič nevěřil prakticky profesionálnímu navigátoru na sedadle spolujezdce a raději se s důvěrou obrátil na sériově vyráběnou navigaci (pche). Čehož výsledkem potom samozřejmě byla delší cesta po objízdné trase, plná serpentin a záludných nerovností na vozovce. Není se pak čemu divit, že v cílové destinaci, do které jsme dorazili po velmi dlouhé a dlouhé době (a dlouhé), vypadali mladí judisté jako malí vodnící, to jest do zelena a jinak velmi hovorný Pelé zarytě mlčel a tvář si zakrýval igelitovou rukavicí, na rychlo utrženou cestou na benzince.

Výkony jednotlivců jistě zhodnotí šéftrenér, ale na tomto místě musím předeslat, že nekecal! 14 svěřenců rovnalo se 14 medailí!

Marek Havlíček

No tak nejdříve k zhodnocení Markova článku, přehání, jako vždy, svěřenců jsme měli 13 a medailí taky 13:-) Co se týče cesty, netušil jsem, že přestože s námi jede profesionální a již tolikrát prověřený navigátor zakufrujeme tak brzy, cca po 1,5 Km.

Začalo to asi takhle: Neměli jsme jet raději po dálnici? Ale tudy je to kratší. Ale po dálnici by to bylo rychlejší. Mám to otočit? Ne už pojedeme na Tišnov. Já to klidně ještě otočím. Ne, ne, pojedeme už takhle (podotýkám, ještě nejsme ani u Globusu). Jedeme tedy nakonec na Tišnov…. Dojedeme do Čebína, silnice je slepá, objížďka jako prase, při pohledu na hodinky začínáme být všichni trošičku nervózní, ale závodní pilot Mazen dává cihlu na pedál a vyráží po objízdné trase. Pro jistotu požádá navigátora (p. Havlíčka), aby nastavil navigaci. Rozený navigátor si ovšem plete Ž se Z a tak zadává do navigace Zlín. Po upozornění na drobnou chybu, se to samozřejmě snaží dát do pořádku, ale bez úspěchu. Navigátorovi se marně snažíme vysvětlit, že musí zadat nejprve písmeno Ž, Žďár začíná na Ž, Zlín na Z. Je to marné, navigace neustále ukazuje, že se vzdalujeme od Žďáru a blížíme se Bůh ví kam, raději ji vypínáme a spoléháme se na to, že všechny cesty vedou do Žďáru.

Co se týče výkonů, nasazení u všech bylo výborné. Drobné chybky by se sice našly, ale to vše převáží fakt, že se všichni účastníci umístili na stupních vítězů. Všem medailistům blahopřeji, rodičům děkuji za podporu a za to, že zabrali to nejlepší místo v natřískané sokolovně.

Můj zvláštní dík patří všem, s kterými jsem cestoval, Mazenovi, že nás přivezl včas, navigátorovi za to, že jsem měl možnost vidět místa, kde jsem v životě nebyl a všem ostatním v autě, že mě nepobl……. Ještě jednou díky.

Pele

Umístění:

1. Místo:

  • Waldsberger Tomáš 3/0
  • Nezval Filip 3/0
  • Havlíčková Sabina 5/0
  • Debsová Markéta 4/0
  • Doupovec Vít 3/0
  • Balák Filip 3/0
  • Sydorkin Roman 3/0

2. Místo:

  • Ohnisko Adam 3/1
  • Sláma Adam 2/1

3. Místo:

  • Waldsberger Jan 1/2
  • Sláma Marek 2/1
  • Mravcová Beáta 1/2
  • Mravcová Magdalena 1/2