Skip to main content

SAMOBOR 2015, U16 U18

Naše česká výprava narazila na chorvatské ráhno, prolomili někteří.

Na slušně obsazeném turnaji v chorvatském Samoboru jsme bojovali s 8 závodníky a odvezli jsme 5 medailí. Turnaj byl pro závodníky náročný v tom, že většina startovala odpoledne či skoro v podvečer. Hodnocení přidávám individuálně:

Preisík – 3:0 GOLD, pral se dobře, technicky převyšoval soupeře, v těžším utkání po nástupu únavy nechává ve chvatech ruce za sebou, ostatně asi jako každý. Pavlík má hlavní úkol jíst a zpěevňovat a pak ještě jíst :-)

Bohdy Jakub – 0:2, pral se pěkně technicky, dostával se do chvatů, ale opět v poslední fázi netáhli ruce, byl z toho hraniční diving a prohra, v druhém zápase soupeři extrémně vyšlo levé osoto, které Kubu zaskočilo. Kuba má dobrou boční práci uchi-mata noha dozadu.

Bohdy Honza – 2:1 SILVER, pral se hezky, finále s Pavlem, znají se, takže to bylo těsné. Honza má dobrý pohyb a práci v kontrech soupeře dozadu.

Dan Pintera – 1:2 7.m, Dan se musí učit hák a zvykat si na judo v háku, na nízkou seoi je už moc dlouhej, Dan příliš snadno přijímá hák a neví co s ním, pouhé odtlačování už nestačí. Dan má dobrý přechod postoj zem, ale přechody je třeba dotáhnout, Dan je pouze začne, je to důsledek laxního nácviku bez 100% obrany soupeře, Dane, zem musíš cvičit na 100%, jinak se to nenaučíš dodělávat.

Holčápek – 2:1 SILVER, Jirka neprolomil ráhno usazené na levém rameni, bez úchopu není chvatu, bez chvatu není score. V dalších zápasech se již úchopově prosadil a vyhrál na pěkné hody. Fyzicky je na tom dobře, taktika a hlava trochu pokulhává :-)

Ježek – 0:2 BRONZE, Ježour svým brutálním fyzickým výkonem odtavil soupeře tak, že nemohl nastoupit do dalších bojů a sám byl při tom fyzicky v pohodě, Ježour se musí doučit judo, nebát se jít blíž k soupeři a otáčet se do chvatů, judo zaostává za sílou. Ráhno na pravém rameni mu také dělalo 3:40min problém, na konci prolomil, ale bez výsledku.

Vendis – 1:2 5.m, Vendi se zaprala hezky, první utkání prohrála velmi těsně po strhujícím výkonu, v prohraných utkáních neprolomila ráhno ukotvené na pravém rameni, až se toto doučí, bude k nezastavení, do chvatů nechodila zbrkle a vždy na 100%, což přinášelo ovoce

Pavel Švec – 4:0 GOLD, předvedl nejvyspělejší výkon jak po judo stránce, tak fyzické. Pavel musí pracovat na kumi-katě, jakmile se dostává do úchopově nekomfortních situací, ruce ztvrdnou v obraně a je tělem vzadu v defenzivě. Do budoucna je třeba to řešit, hod sice nehrozí, ale zkušenější soupeři z toho budou čerpat aktivitu. Pavel má jinak potenciál na lepší výkony, prostor je stále v přechodu postoj-zem, po nízké seoi má volnou ruku soupeře. Pavel neměl problém s ráhnem :-)

Kompletní výsledky turnaje naleznete zde: http://www.judo.hr/?…

Šánič

medaile.jpg
PřílohaVelikost
Holc.jpg56.07 KB
Jezek.jpg55.67 KB
Paja Sv.jpg63.84 KB
spolecna.jpg115.9 KB