Skip to main content

ČP OSTRAVA_žáci

CP_Ostrava_zaci_2015.jpg

V sobotu jsme se zúčastnili ČP v Ostravě. Z našeho klubu přijelo celkem 18 judistů, kterým se podařilo vybojovat 3 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové medaile. V kategorii starších žáků i žaček jsme se v celkovém hodnocení umístili na prvních místech.

Mladší žáci_výsledky a zhodnocení:

  • 2. místo: Tomáš Waldsberger

Tomáš Waldsberger 4:1. V kategorii mladších žáků dosáhnul na medaili jen Tomáš, který se umístil na 2. místě. Tomáš se pral výborně, dá se říct, že odvedl maximum. Ve finále byl soupeř přeci jen o něco lepší, ale byl to hezký a vyrovnaný zápas až do konce.

Markéta Debsová 1:2, dosáhla nejlepšího umístění z holek, obsadila páté místo. Je potřeba zapracovat hlavně na úchopu a neprovádět techniky bez něj. Tohle je ale, problém u většiny žáků, alespoň víme na čem zapracovat.

Roman Sydorkin 2:2. Bojovný výkon se spoustou chyb. Roman jde do všech zápasů s nasazením, což je dobře, ale ………. Techniky jsou většinou nepřipravené a prováděny tak na půl čehož zkušenější soupeři dokáží využít.

Adam Ohnisko 1:1. Tady je potřeba přidat na důrazu a začít používat při chvatech i ruce. Váha 38 Kg je dost nabitá, a pokud chci dosáhnout co nejlepšího umístění, nesmím se šetřit a je potřeba si sáhnout až na dno.

Marek Sláma 1:1. Na Markovi je vidět zlepšení v tom, že se přestal bát nastupovat více do chvatů. Marek si musí více věřit. Projevilo se to bohužel v druhém zápase, který byl v první půlce naprosto vyrovnaný (Marek měl možná i trochu navrch), v druhé polovině zápasu skoro žádný nástup a strach o výsledek. Je potřeba si uvědomit, že pokud budu bránit remízu, tak mi to k vítězství nepomůže.

Michal Kupský 0:1. Jedno zaváhání na začátku turnaje a konečná. Je potřeba jít naplno do zápasu od první vteřiny. Věřím, že to bude pro Michala poučení pro příště.

Šoukalová Ester 0:2. Ester se snažila, ale soupeřky byly fyzicky zdatnější. Je potřeba na trénincích trochu přidat.

Jiří Lindovský 0:2. Když srovnám výkony z loňského Šampionátu Moravy a dnešní, tak se nestačím divit, jako by to byl úplně jiný Jirka. Důvodů proč tomu tak je může být víc, přechod do vyšší váhové kategorie, vyšší váha, tréninkový výpadek, menší účast na turnajích. Zřejmě to bude kombinace všech faktorů. Doufám, že výsledek Jirku neodradí a že začne víc makat.

Starší žáci_výsledky a zhodnocení:

V kategorii starších žáků i žaček jsme se v celkovém hodnocení umístili na prvních místech.

  • 1. místo: Anna Třináctá
  • 1. místo: Sabina Havlíčková
  • 1. místo: Patrik Preis
  • 2. místo: Lukáš Rovenský
  • 3. místo: Marcel Mravec
  • 3. místo: Daniel Pochop

Anna Třináctá 4:0. Přesto, že se jednalo o Český pohár, měla za soupeřky 3 Polky a 1 rakouskou závodnici. Všechny zápasy těžké a vyrovnané, ale se šťastným koncem.

Sabina Havlíčková3:0. První dva zápasy výborné a s nasazením. V posledním jí však došla šťáva a byla úplně vyčerpaná, naštěstí dokázala rychle vyhrát.

Preis Patrik 3:1. V prvním zápase rychlý ipon, v druhém vedl na wazari, ale bohužel se nechal uškrtit. V třetím zápase mu nenastoupil soupeř. Skupina byla velice zamotaná a tak i přes jednu prohru bylo před posledním utkáním ve hře zlato. Prohra by znamenala čtvrté místo, vítězství na méně jak na ipon místo druhé a vítězství na ipon místo první. Zápas byl velice těžký a vyrovnaný, přesto Páťa získal yuko, a už to vypadalo, že to tak skončí. V poslední vteřině zápasu však dostal Patrik soupeře do držení a přes obrovský boj se mu ho podařilo udržet. Nádherný konec zápasu a zasloužené 1. místo.

Lukáš Rovenský 3:1. Lukáš se pral výborně. Předváděl hezké a technické judo, na které bylo radost se dívat. Těžko mu tentokrát něco vytknou. Možná to bylo tím, že přišel na sraz o dvě hodiny dříve, je vidět, že mu to svědčí a tak bychom to mohli takto praktikovat dál.

Marcel Mravec 3:1. Marcelův nejméně oblíbený turnaj, tady se mu prostě nedaří. První kolo a hned soupeř nejtěžší, jak se později ukázalo, vítěz této váhové kategorie. Naštěstí se Marcel nedal rozhodit, následující tři zápasy vyhrál a bral tak bronzovou medaili, zaslouženě. Radost měl obrovskou, dalo se to poznat už jen z toho, že neustále nevěřícně opakoval „já mám bronz a v Ostravě“

Daniel Pochop 4:1. Dan se pral výborně, tak jak je u něj zvykem. S plným nasazením a technicky. Prohrál jen v semifinále, kde ho soupeř doslova zahodil, ale i takové zápasy jsou potřeba, aby člověk neusnul na vavřínech. Danovi zápasy podle mě patřily k nejhezčím na celém turnaji.

Matěj Dohnal 1:2. Matěj je bojovník a jde do všech zápasů bez respektu, což je dobře. Bohužel si nedá moc poradit a jede si pořád to svoje, je na něm vidět že potřebuje nasbírat zkušenosti. To se projevilo v posledním zápase, kdy ho soupeř chytil do držení, Matěj ho převrátil a místo toho, aby pokračoval v držení on, tak ho pustil (do konce zápasu cca 15 s.). V tu chvíli jsme s Radkou Mravcovou málem dostali oba infarkt. Bohužel si tímto prohrál celý zápas a v turnaji skončil.

Thomas Scholz 0:2. Tenhle turnaj Tomovi vůbec nevyšel. Dvě rychlé prohry. Snad to bylo jen dočasné zaváhání a příště to bude o 100% lepší.

Hoda / Pacal slovy klasika stejné chyby stejné známky, tedy v překladu stejný přístup k tréninku stejné výsledky. Kluci se sice snaží, ale na takových turnajích jen snaha nestačí. Je potřeba zabrat i na tréninku. Je to na Vás borci.

Radim Preis a Radka Mravcová