Skip to main content

Česká Třebová - doplněno o fotografie a video

eská Třebová_2015.JPG

V sobotu a v neděli jsme se zúčastnili turnaje ve Velké Třebové. V sobotu byl turnaj určen pro kategorii mláďat a starších žáků, v neděli potom pro mladší žáky a dorostence. Celkový počet zúčastněných byl 357.

Tělocvična Základní školy na Nádražní ulici je pěkná, dobře ozvučená. Na třech žíněnkách se vystřídalo 93 mláďat kategorie U11, kde jsme měli jednoho zástupce Filipa Majznera. Filip si se všemi soupeři poradil úplně stejně. Jeho zápasy probíhaly takto: obloukem doleva rychle k soupeři, vycukat, přejít na zem a nasadit držení a udržet. Všechny 4 zápasy úplně stejné. Dobré, účinné, ale příště by se měl zaměřit i na techniku ;) Kategorie U15 přivítala 99 závodníků ze 3 zemí – Slovensko, Bosna a Hercegovina a Česko. Bojovníky z Mostaru naši 3 borci bohužel nepotkali :(

Patrik Preis (2/0) – bohužel měl ve své kategorii do 34 kg jen jednoho soupeře, ale na seznámení s vyšší věkovou kategorií dobré… V prvním zápase se trochu trápil, soupeř byl jak z gumy a pořád se nenechával hodit. Patrik byl aktivní a jednoznačně lepší, ale vyhrál jen na yuko. Druhý zápas byl o poznání lepší. Patrik na radu trenéra ;) chytil soupeře do levého gardu a ten byl najednou o něco blíž Patrikovi, takže ho bez problému hodil na ippon.

Marcel Mravec (3/0) – ranní váha 42,45 kg posunula Marcela do kategorie do 46kg, kde bylo celkem 9 borců. Pavouk byl nalosován dobře a Marcel neměl předkolo a Marek Vlček z Jihlavy byl v druhé polovině pavouka. První zápas začínal prohrávat na yuko, ale naštěstí následovalo 2× wazari. V semifinále si na yuko poradil s Mimrou. Finále s Vlčkem dopadlo po velmi pěkném přechodu na zemi lépe pro Marcela.

Dan Pochop (4/0 nebo 3/0) – u Dana jsem stihl bohužel jen semifinálové a finálové utkání. V semifinále vyškolil fyzicky mnohem silnějšího Ivanku hodem na nohy – ippon měsíce. Ve finále si rovněž velmi rychle poradil se svým soupeřem a na o-goshi hladce zvítězil.

Celkově 4 borci, 4 zlata – co dodat? V U15 za družstva bohužel až 4. místo, ale fakt to líp nešlo. Příště to chce více lidí :)

Marcel Mravec

V neděli se turnaje z našeho oddílu zúčastnilo celkem sedm judistů, kterým se podařilo vybojovat 1 zlatou a dvě bronzové medaile.

Sydorkin Roman 4/0 –42 Kg Nejlepšího výsledku v kategorii mladších žáků dosáhl Roman. Ze začátku byly jeho výkony docela ospalé, ale postupně nabíral na obrátkách a dokázal svoje výkony postupně zlepšovat, což bylo mnohem lepší, než kdyby tomu bylo naopak. Ve finále v semifinále porazil soupeře, s kterým se mu příliš nedaří a má s ním zápornou bilanci, ve finále pak zvítězil nad zkušeným soupeřem z Moldávie (3.Kyu).

Debsová Markéta 1/2 –40 Kg První zápas Markétě příliš nevyšel, soupeřka byla o dost vyšší, což jí moc nevyhovuje. Druhý zápas byl už mnohem lepší. Byl vyrovnaný a Markéta v něm měla mírně navrch a získala yuko. Bohužel asi pět vteřin před koncem získala soupeřka wazari. To že Markéta nedotáhla zápas do vítězného konce bylo i vinou časomíry, která v jednu chvíli neodpočítávala čas a zápas se tak protáhnul min. o 20 s. Byla z toho smutná, ale nedalo se nic dělat. V posledním zápase, kde se rozhodovalo o tom, kdo bude brát bronz nedala soupeřce šanci a zaslouženě vyhrála.

Lindovský Jiří 4/1 –38 Kg Tak jako Roman rozjížděl se hodně pomalu, ale ke konci už to bylo mnohem lepší. Bylo tam sice spousta chyb, ale na bronz to stačilo.

Ohnisko Adam 3/2 –38 Kg Slušný výkon, Adam se nebál nastupovat do chvatů, nespoléhal jen na to, až soupeř udělá chybu (tak jak to u něj většinou bývá), ale naopak byl aktivní a šel do toho, což se mu vyplatilo. Bohužel jen, že nedosáhnul na medaili, tentokrát by si ji rozhodně zasloužil. Pochval za všechny zápasy.

Sláma Marek –38 Kg 1/2 Marek se nepral špatně, ale pořád je u něj obava nastupovat více do chvatu a je to škoda. Když už nastoupil, tak docela slušně, jen ty ruce, netáhnou. To se, ale časem podá. Pochvala rovněž za všechny zápasy, jen jít do toho s větším nasazením i za cenu toho, že se to ne vždy povede.

Pospíšil Tomáš 2/2 –34 Kg Tomík je šikula, ale chce to nasbírat více zkušeností. Každopádně mu není co vytknout. Zápasy byly hezké, je potřeba přidat jen na důrazu a bude to super. Rovněž pocvala za všechny zápasy.

Preis Pavel 1/4 –46 Kg Výsledek nic moc, ale na rozeprání ideální turnaj. Skoro většinu zápasů se pral až do konce. To že nebyl více jak dva měsíce na tatami bylo znát. Pochval za nasazení, tak jak jsme u něj zvyklí.

Celkově bych zhodnotil turnaj jako vydařený, i když jsme nepřivezli tolik medailí jako ze soboty. I když vlastně nikdo nepředvedl úplně 100% výkon, jsem naprosto spokojený. Takovéto turnaje nám ukáží, kde má kdo rezervu, a my všichni můžeme zapracovat na tom, aby to příště bylo zas o něco lepší.

Fotogalerie Marcela Mravce: https://www.flickr.com/…50520435745/

Video: https://www.youtube.com/watch?…

Radim Preis