Skip to main content

PČR MLADŠÍ ŽÁCI

Posted in
PCR_ML_ZACI_2014.JPG

V sobotu 22. 11. 2014 jsme se vypravili do Hranic na PČR mladších žáků. Z našeho oddílu se nominovalo celkem šest judistů. Konkurence ve všech váhách, kde jsme měli zastoupení byla obrovská, ale i přesto jsme věřili, že neodjedeme s prázdnou a že se nám podaří navázat na letošní výsledkově skvělou sezónu.

Nejlepšího umístění se podařilo dosáhnou Sabině Havlíčkové, která nedala soupeřkám žádnou šanci a zaslouženě se umístila na prvním místě. Sabča ukončila všechny zápasy před časovým limitem a nenechala nikoho na pochybách, že je letos v této váze a věkové kategorii nejlepší. Nějakou dobu (asi tři měsíce) si musela pohlídat váhu, ale vyplatilo se! Skvělý a zodpovědný přístup, tak by to mělo být u všech závodníků. Teď už se můžeš konečně pořádně nadlábnout.

Dalšího skvělé umístění a medaili vybojoval Marcel Mravec, který se probojoval až do finále. Vyhrál celkem čtyři zápasy a i ve finále makal, co to šlo, ale nakonec z toho bylo „jen“ druhé místo. Samozřejmě jsme všichni chtěli zlato a nejvíc určitě Marcel, ale druhé místo je super a jsme všichni rádi, že zrovna tenhle turnaj vyšel Marcelovi téměř na 100%. Skvělý výsledek a další cenný kov pro náš oddíl, jen tak dál.

Další želízkem v ohni byl Patrik Preis, který podával během celého roku vyrovnané výkony a pravidelně se umisťuje na stupních vítězů. Váhovka byla však našlapaná a kandidátů na titul a medaili bylo víc než dost. Páťa začal turnaj skvěle, tři vítězství a postup do semifinále. Semifinále bylo velice vyrovnané, ale i přesto byl Patrik přeci jen aktivnější a vypadalo to dobře. Bohužel těsně před koncem přišla malé zaváhání, snad nepozornost a soupeřovi se podařilo získat yuko a nasadit držení. Z držení se ještě Patrik dostal, ale už se mu nepodařilo yuko dohnat a tak mu finále uteklo. Nedalo se nic dělat, smutek velký. Dokázal se však vzchopit a v boji o 3. místo zamakal a medaili získal. Doplnil tak kompletní sadu medailí pro náš klub. Super výsledek, medaile z PČR je vždy cenná.

K medaili měl velice blízko i Matěj Dohnal, který v prvním zápase zvítězil nad soupeřem, který se umístil v ranking listu na prvním místě. Následující zápas také zvládnul a postoupil do semifinále. Bohužel v semifinále prohrál na 1 pomocný bod a v utkání o třetí místo na yuko. Nutno podotknou, že spravedlivě. Matěj je sice bojovník, ale musí být v zápasech více aktivní. V podstatě se dá říct, že je Matěj „nehoditelný“, ale to nestačí, pokud zamaká na technice, tak to bude super.

Sholz Thomas, poslední dobou má výkony jako na houpačce. Tentokrát to nebylo ono, snad k tomu přispělo i zraněné rameno a možná i nervozita. Tomíkovi se podařil vyhrát jeden zápas a to na medaili samozřejmě nemohlo stačit. Nedá se nic dělat, jedeme dál.

Komu se tento turnaj vyloženě nepovedl, byl Tomáš Waldsberger. Jednalo se o jeho první start na PČR a Tomík z toho byl značně nervózní. Už když nastupoval na tatami, byl bílý jako stěna, prostě to nebyl on. Bohužel se nervozita ve značné míře podepsala i na výkonu na tatami a Tomáš v turnaji skončil. Nedá se nic dělat, příští rok to bude určitě mnohem lepší a snad to tam i „cinkne“.

Radim Preis, Zdeněk Trávníček a Jiří Halva

Výsledky:

**JUDO SK KP BRNO SE UMÍSTILO NA 2. MÍSTĚ V KATEGORII MLADŠÍCH ŽÁKŮ V ROCE 2014

MISTR ČR HAVLÍČKOVÁ SABINA –44 Kg

2. MÍSTO MRAVEC MARCEL – 42 Kg

3. MÍSTO PREIS PATRIK –34 Kg

„Kompletní výsledky na stránkách ČSJu“: http://www.czechjudo.org/…dsiho-zactva